Pilot program „Idemo na bazen“

Tokom jula i avgusta u našoj ustanovi se realizuje pilot program „Idemo na bazen“ čiji je cilj razvijanje zdravih stilova života, formiranje prvih koraka na putu učenja plivačkih tehnika i oslobađanje od potencijalnog straha od vode. 

Program se realizuje u saradnji sa SC „Mladost“ na dečijim bazenima tzv“brčkalištu“.

Deca su kroz vežbe i igre prilagođene njihovom uzrastu postepeno upoznavana sa čarima koje nam pruža voda i aktivnosti u njoj. Kroz program sa decom je rađena i edukacija o pozitivnim efektima plivanja na naš organizam, o važnosti pripremnih aktivnosti pre ulaska u vodu i o opštim pravilima ponašanja na bazenu. Program uključuje i pešačku turu do bazena koja je od velikog značaja za njihovo opšte zdravlje. Aktivnosti su usmerene ka druženju i socijalizaciji dece što dovodi do njihovog ne samo fizičkog, već i psihološkog razvoja.

Program je do sada obuhvatio preko 60 mališana uzrasta od pet do šest godina koji su tokom letnjih meseci pohađali našu ustanovu. 

Vrtići koji su učestvovali u programu su: Mali kapetan, Leptirić, Poletarac, Mladost i Biseri, a do kraja avgusta planirano je uključivanje vrtića iz čitave ustanove.

Program realizuje pedagog za fizičko vaspitanje sa vaspitačima.

Marko Protić,
pedagog fizičkog vaspitanja