Vrtić ``Mali kapetan`` - Likovna kolonija „Moj vrtić oslikan srcem“

Vrtić ``Kolibri`` - Priča o raku krojaču

Vrtić ``Leptirić`` - Drugu na poklon „Kutija prijateljstva“

Vrtić ``Biseri`` - Mini koncert za decu

Vrtić ``Bubamara`` - Pretvorimo dvorište u dečje carstvo uz pesmu igru i drugarstvo

Vrtić ``Đurđevak`` - Pravljenje torte od reciklažnih i nestruktuiranih materijala

Vrtić ``Zvončica`` - Eko patrola „Gde god nadješ zgodno mesto ti drvo posadi“

Vrtić ``Mladost`` - Muzički dan u vrtiću

Vrtić ``Dečji gaj`` - Aktivnost sa roditeljima „Budi uvek vedra lica svi smo jedna porodica“

Vrtić ``Poletarac`` - Mini koncert za decu

Vrtić ``Pčelica`` - Predstava za decu „Lepa reč gvozdena vrata otvara“

Дан Предшколске установе „Моје детињство“ је 20.новембар, Светски дан детета. У периоду од 15.до 19.новембра обележили смо осам година постојања наше установе, различитим активностима у сваком вртићу.

Успешна реализација и учешће стручних радника у пилотирању нових основа програма од 2016. до 2018.године, донела је признање у виду Светосавске награде 2019.године Министарства просвете, науке и технолошког развоја за професинални рад и залагање у грађењу квалитетне и инспиративне праксе у нашим вртићима,.

Решењем Министра просвете, вртић Младост је постао вртић кластер, центар хоризонталног учења практичара, заједничког учења моделовањем.  То значи да  ће у току једнодневне стручне посете васпитачи, медицинске сестре васпитачи и стручни сарадници из наше земље, учити од васпитача, медицинских сестара у вртићу Младост и стручних сарадника наше установе.

Пошто ћемо бити модел за колеге у предшколским установама, јако је важна подршка града коју смо добили у реконструкцији овог вртића  али и улагања која су уследила након тога. Без тога, овај вртић не би изгледао овако данас. Град је у току ове године уложио 8.500.000,00 динара за реконструкцију подова, унутрашње столарије, заману електро инсталација, кречење објекта. У току ове године обновљен је намештај у вртићу и опремљени простори.

У програму „Године узлета“ се даје посебна важност физичкој средини у којој бораве деца. То значи да деца не уче само у дечијој соби, већ је важно да на сваком кораку када дођу у вртић имају прилику да истражују, испитују, уче, да се питају, друже са другарима (не само са својим вршњацима већ и са другарима из целог вртића). А то су:   простор ходника, простор гардеробе, простор испод степеништа, двориште. Сви ови простори треба да буду у функцији игре, истраживања и учења деце. Опремљени су природним, структуираним, неструктуираним материјалима, реалним предметима, који подржавају креативност, истраживање, радозналост, отвореност.  Како смо опремили и структуирали простор вртића „Младост“, представили смо „Туром кроз вртић“ градоначелнику, његовим сарадницима, представницима Школске управе, просветне инспекције, нашим колегама.

Програм који васпитачи развијају у оваквом простору, даје прилике и могућности  деци да буду срећна, да се осећају задовољно, остварено и прихваћено, да граде односе поверења и уважавања, блискости и пријатељства.

Осим простора вртића и партнерства са породицом, посебно место заузима повезаност са локалном заједницом. Вртић није и не треба да буде једино место учења деце. То су сва места у нашем окружењу и сви одрасли који су важни за дечије истраживање и сазнавање новог.

Погледајте филм који се бави значајем повезаности вртића са локалном заједницом. Овим путем желимо да се захвалимо свим сарадницима у јавним установама, предузећима, институцијама са којима током године сарађујемо а које из актуелних разлога нисмо могли данас позвати да заједно обележимо Дан установе.

ТУРА КРОЗ ВРТИЋ

ХОДНИК – Када деца са родитељима дођу у вртић, треба да се осећају добродошли. Зато је важно да постоји простор за породицу, где ће моћи да сачекају своје дете, да нешто прочитају да се информишу на паноу о дешавањима и догађајима у нашој заједници. Васпитачи у овом простору могу да поразговарају са родитељем, родитељи имају прилику да прочитају неки од стручних наслова док чекају дете да буде спремно.

У ходнику деца имају прилику да уђу у свет науке, место где могу да истаражују са водом, са природним материјалома, структуираним, неструктуираним, реалним предметима. Деца комбијују предмете, откривају на које све начине  могу нешто користити.

АКВАРИЈУМ – заштитни знак овог вртића. Он је овде од отварања, и многе генерације деце која су прошла кроз овај бртић памте овај акваријум. Сада је само добио нови изглед! И данас ово је омиљено место наших малишана.

Простор испод степеништа –скривита места – за игре светлости и сенке, деца воле да се осаме, било да су сама или са јеним другом, или више њих. Овде  имају прилику за чулне доживљаје и сензације.