Povremeni programi - letovanje i zimovanje dece

Predškolska ustanova „Moje detinjstvo“ organizuje letovanje i zimovanje dece. Cilj programa je odmor i rekreacija dece, usvajanje novih veština (plivanje) unapređivanje zdravlja dece, podsticanje fizičkog razvoja, socio-emocionalnog razvoja, razvoja komunikacije i života u zajednici, autonomije i nezavisnosti i bogaćenje neposrednog iskustva o prirodi. Program se realizuje za decu uzrasta od 4 do 6,5 godina.

Zimovanje

Program zimovanja realizuje se za decu uzrasta od 4 do 6,5 godina u zimskim mesecima (decembar-februar) u trajanju od 7 dana, dok se mesto realizacije programa određuje na osnovu odluke Saveta roditelja.

Letovanje

Letovanje dece realizuje se za decu uzrasta od 4 do 6,5 godina u letnjim mesecima (jun – avgust). Mesto ostvarivanja programa je Dečije odmaralište „Ovčar“ u Ulcinju.

Jednodnevni izleti

Jednodnevni izleti organzuju se sa ciljem bogaćenja neposrednog iskustva dece, upoznavanja sa ustanovama kulture (muzejima, pozorištima), razvojem socijalizacije, autonomije i nezavisnosti, razvoja veština komunikacije i sl. Jednodnevni izleti organizuju se za decu uzrasta 4,5 do 5,5 godina. Mesto realizacije programa određuje se na osnovu odluke Saveta roditelja.