АКРЕДИТОВАНИ СТРУЧНИ СКУП
„Правци промена ка квалитетној пракси“

Акредитовани стручни скуп под називом“ “Правци промена ка квалитетној пракси“,одржан је 2 јуна 2018 године у хотелу „Палисад“ на Златибору у организацији  Пу “Моје детињство“ и Удружења предшколских установа „Чика Јова Змај“.

Скуп је био прилика да стручни радници који раде у предшколству размене своја искуства која су стекли на стручним посетама у иностранству и својим колегама прикажу праксе које се развијају у Шведској/др Маша Аврамобић,Филозофски факултт,Београд/, Ређо Емилија концепт/Сандра Бацковић, сарадник ЗУОВА/,Тоскански приступ учењу деце раног узраста/Сузана Симеуновић,Снежана Илић,Тања Спасовић,ПУ“Моје детињство“,Чачак/и Словеније/Јелена Митрашиновић Барашанац,Удружење предшколских установа“Чика Јова Змај“.

Осим приказа квалитетних предшколских пракси из иностранства,стручни скуп је био и прилика да наши стручни радници покажу колико су стручне посете важне и како су их инспирисале и покренуле да направе промене у сопственој пракси.

Иницијатор скупа била је ПУ“Моје детињство“,која је захваљујући европском пројекту за подршку образовању“Еразмус +“и Фондацији „Темпус“ имала прилику да током седмодневне обуке стекне знања и увиде у развијање савремених концепција ПВО у регији Тоскана.

На скупу је учествовало  90 стручних радника различитих профила/васпитачи,мед.сестаре-васпитачи,директориа,стручни сарадници/ из 11 предшколских установа Србије