Одржана трибина „Заједно за децу Чачка“
О значају укључивања деце из осетљивих категорија
у предшколско и рано школско образовање

Трибина под називом „Заједно за децу Чачка  – О значају укључивања деце из осетљивих категорија у предшколско и рано школско образовање“ оржана је 26. марта 2019.г. у вртићу „Мали капетан“ са почетком у 13 часова. 

Трибини су присуствовали представници локалне заједнице, удружења, стручни сарадници предшколских установа и основних школа, учитељи, васпитачи.  Учесници су имали прилику да се информишу и размене мишљења и искуства о значају раног развоја и стимулације у раном узрасту, као и укључивања деце из осетљивих категорија у васпитно-образовни систем, са посебним освртом на децу са тешкоћама у развоју. 

На трибини су излагали представници Центра за психолошку и дефектолошку помоћ и едукацију „Раскршћа“: Дејана Кићановић, психолог и психотерапеут, Јасмина Кандић Шипетић, специјалиста медицинске психологије и психотерапеут, логопед Марија Ђукић и Соња Јовановић, олигофренолог и СИ педагог “ ШОСО 1.новембар“ Чачак. 

Пројекат се реализује уз подршку Фондације за отворено друштво Србија, Педагошког друштва Србије и ЦИП – Центра за интерактивну педагогију. Пројектом су планирене две трибине за представнике локалене заједнице и родитеље и online обука „Живети различитост у вртићу“ за стручне раднике предшколске установе.