„Čačak bez granica i atletska kraljica“

„Zdravom telu, zdravom duhu, vekovima sport služi, a sa decom celog sveta voli da se igra, druži.  Zato nek’ je sporta svakog dana uvek s’ nama.“

PU „Moje detinjstvo“ učestvovalo je na krosu RTS-a, tradicionalnom takmičenju, koje se organizuje svake godine i obuhvata decu predškolskog i školskog uzrasta. Grad Čačak priključio se ovoj akciji sa željom da kroz „sportski dan“ pokažemo koliko naša deca vole sport. Kros je održan na sportskim terenima SC „Mladost“. Učešće su uzela deca iz naše ustanove, njih 197 borilo se za najbolji plasman na trci. Sofija Jakovljević je uspela da bude među najboljima i osvojila  drugo mesto i medalju. Podršku su joj dali i sa njom se radovali njeni drugari iz grupe sa vaspitačima Bojanom i Natašom.

„Sporski stil života i zdrave vrednosti kod naše dece“, vodilja je u radu „Tima za sportske aktivnosti“ koji realizuje planirane programske aktivnosti.

U realizaciji ovog krosa, učestvovali su i vaspitači volonteri koji su pomagali u popodnevnom programu manifestacije. Kao znak zahvalnosti za doprinos u realizaciji ove manifestacije, grad Čačak i SC „Mladost“, dodelili su našoj ustanovi plaketu.