Грејањем на природни гас штитимо планету

Како би одговорила на потребе заједнице чији је део, компанија НИС је у 2021. години свој програм друштвене одговорности „Заједници заједно“ усмерила на област екологије и заштите животне средине – замену котлова, енергетску ефикасност, соларну енергију и уређење јавних парковских површина. Кроз овај Програм, компанија НИС сваке године преко конкурса подржава пројекте из области науке/образовања, културе, јавног здравља/социјалне заштите, заштите животне средине и спорта у локалним заједницама у којима послује.

Вртић „Колибри“ који је саставни део ПУ „Моје детињство“ Чачак, једини је у оквиру наше мреже који користи грејање на лож уље чије сагоревање загађује животну средину.

Како се грејањем на природни гас као грејањем будућности директно учествује у заштити климе и животног окружења, ПУ „Моје детињство“ се на конкурс у оквиру програма „Заједници заједно 2021“ пријавила са пројектом уградње новог котла за грејање на природни гас у вртићу „Колибри“. Пројекат је подржан, а за његову реализацију компанија НИС је издвојила 8 милиона динара.

Поред овог желимо да истакнемо да је наш вртић укључен и у међународни програм „Еко школе“.

План нам је да, поред замене котла, кроз пројекат који је одобрен у оквиру програма „Заједници заједно“ радимо и на едуковању деце у вртићу о значају заштите животне средине и одрживог развоја, а кроз разне акције које ћемо реализовати у вртићу и околини, обележавање датума од еколошког значаја, спровођење еколошке патроле у локалној заједници, као и акције са децом и породицом.